Natuurgebied De Wieden / by Webmaster Webmaster

Op zaterdag 20 april zijn we met 22 leden van Fotoclub Salland naar het natuurgebied De Wieden, nabij Sint Jans Klooster, geweest. Vroeg uit de veren en om 7:15 vertrek naar Sint Jans Klooster. De gids wist op boeiende wijze veel te vertellen over de historie en soorten rijkheid, qua vogels, van het gebeid.

Nadat we plaats hadden genomen op een open fluisterboot volgde er een 2 uur durende rondvaart.

Nederland op zijn mooist.

Foto gemaakt door Matthé Schuurmans

Natuurgebied De Wieden maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden, een enorm meren- en moerasgebied in de Kop van Overijssel. Bijna 11.000 hectare waterrijke natuur waar je kunt varen, wandelen en fietsen. Op de grote meren kan het soms flink spoken, maar je vindt er ook stille wateren waar de wolkenlucht glansrijk in weerspiegelt.

De zeldzame Blauwborst werd vastgelegd door Matthé Schuurmans

Een afwisselend riet landschap, open water en de contouren van de gezonken kerkspits van het, door water, overspoelde dorp Beulakker komen aan ons voorbij.

DSCN6119-bewerkt.jpg
Meer foto’s van natuurgebied De Wieden bekijken?
Klik dan op onderstaande foto.