Spotlight op:

spotlight-005.jpg

Henk Renkema

Henk begon in zijn diensttijd met fotograferen. Hij werkte destijds bij de onderzeedienst van de Koninklijke Marine en bezocht veel verre landen.

Wat is er nog mooier dan die landen op beeld vast te leggen.?

De foto’s van toen zijn inmiddels allemaal gedigitaliseerd. Jarenlang heeft hij alleen dia’s gemaakt: ’leuk om op een scherm aan de kinderen te laten zien’. Door drukke privé werkzaamheden is de fotografie jarenlang op de achtergrond geraakt. Tot hij 5 jaar geleden lid werd van Fotoclub Salland.

Op onze vraag wat Henk leuk vindt aan het lidmaatschap hoeft hij niet lang na te denken?

Als lid van de fotoclub doe je ook mee aan opdrachten die voor mij niet alledaags zijn.
— Henk Renkema

De fotografie is nog steeds een zoektocht. Ik vind veel onderwerpen leuk. Vooral mens en dier, maar ook landschap - of macrofotografie.

Mens en Dier

Makaak in Sumatra

Portret uit Zuid Afrika

Noorwegen

Pompeï in Italie

portret uit Sri Lanka

Grote Bonte Specht

Zilveren maan

Zo hebben we nu al een aantal jaren met de fotoclub aan modelfotografie gedaan en dat is iedere keer weer geweldig.

Marissa Renkema

Sinds de aanschaf van een telelens Sigma 150-600mm fotografeer ik veel vogels. Je vindt me regelmatig langs de IJssel:  een prachtig landschap, altijd vol verrassingen. Zo kreeg ik laatst op een zondagochtend om 7.00 uur zomaar twee flamingo’s voor de lens!!

Enkele keren per jaar fotografeer ik samen met medeclubleden Karin Rass en Diny Heidenrijk in speciale vogelhutten. Dat levert iedere keer weer mooie foto’s op en je hoopt iedere keer weer nieuwe soorten voor de lens te krijgen’.

Wat Henk erg leuk vindt aan het lidmaatschap van Fotoclub Salland is de diversiteit. Er is een groot leeftijdsverschil en iedereen heeft zijn eigen specifieke inbreng. Leden leren constant van elkaar.

“A photograph is a secret about a secret. The more it tells you the less you know.”
— – Diane Arbus –

Waar mogen we je, qua fotografie, voor wakker maken?

Henk mag je voor veel opdrachten wakker maken: vroeg de natuur in voor de opkomende zon, een reis naar een foto hut of een reisje naar Schiphol om weer een onbekend land te bezoeken.

Amerikaanse zeearend

En over de vraag: welke foto hoop je nog ooit te maken?, hoeft hij ook niet lang na te denken.

‘Ik zie op Facebook altijd veel vogelfoto’s voorbijkomen waarvan ik denk: die zou ik ook wel eens voor de camera willen hebben: een gele Wielewaal of een Hop. Er zal altijd iets te wensen overblijven’.

Flamingo in de Duursche Waarden bij de IJssel

Ooievaars bij de IJssel

Waar fotografeer je mee?

De fototas van Henk is goed gevuld met o.a.  een Nikon D7000 en een aantal lenzen met een bereik van 10 mm tot 1200 mm. Voor het gemak zit er ook een Nikon Coolpix die 60x vergroot in.

Vlaamse Gaai