Back to All Events

Clubavond: Demonstratie

  • Clubhuis Fotoclub Salland 63A Zwolsestraat Raalte, Overste, 8101 AB Netherlands (map)

Photoshop demo door Carolien Tielbeek (Foto & Zo)

Foto-en-Zo-sponsor-logo.jpg

De Programmacommissie (PC) heeft Carolien Tielbeek van Foto&Zo uitgenodigd om ons kennis te laten maken met ‘Photoshop voor fotografen’. Hiermee bedoelt de PC de fotobewerkingshandelingen om onvolkomen-heden in foto’s te corrigeren en om foto’s te verfraaien, zoals: 

  • Correctie helderheid en contrast 

  • Aanpassing kleuren 

  • Herstel te donkere of te lichte foto’s: al dan niet plaatselijk (doordrukken en tegenhouden)

  • Verwijdering van vlekjes ontstaan door vuiltjes op de lens of cameracensor en bijvoorbeeld onvolkomenheidjes op het gezicht van een model

  • Verwijdering van andere storende objecten op de foto

  • Rechtzetting van horizon en/of gebouwen

  • Vervaging of verscherping (van delen) van foto’s 

  • Uitsneden maken 

  • Contrastrijke omzetting kleurenfoto naar zwart-witfoto


Allemaal onderwerpen die een fotograaf nodig heeft om zijn foto’s goed presentabel te maken. Geen aandacht wordt besteed aan allerlei fotomanipulaties, zoals bijvoorbeeld de toevoeging van objecten of teksten, het maken van fotocollages en het maken van een mooi perceel c.q. stempel van je eigen naam om jouw foto’s mee te kunnen signeren. Hiervoor is de tijd helaas te kort, maar Carolien zal zeker vertellen dat deze bewerkingen allemaal te leren zijn op door haar te geven photoshop-cursussen. 

 
Foto en Zo Studio.jpg

Achtergrondinfo

Photoshop is het eerste fotobewerkingsprogramma dat op de markt kwam en dat door zijn nog steeds ongeëvenaarde compleetheid zo’n naam heeft gemaakt, dat het werkwoord ‘photoshoppen’ is ontstaan en thans wordt gebruikt voor alle fotobewerkingen: ook met andere fotobewerkings-programma’s, zoals bijvoorbeeld Photoshop Elements en Lightroom. Kennis van de door Carolien te presenteren technieken verbetert de kwaliteit van jouw foto’s aanzienlijk.


Foto en Zo Workshop Photoshop.jpg
Earlier Event: October 30
Clubavond