Back to All Events

Zaterdagactiviteit Architectuurfotografie Zwolle

• Fotoclub Salland Melkmarkt Zwolle, Overijssel, 8025 BK Netherlands (map)

Volgens Wikipedia is ‘architectuur’ de kunst en wetenschap van  het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten. Uit hoofde van deze omschrijving hoeft het bouwwerk dus niet per se een megalomaan bouwwerk te zijn om tot de architectuur te worden gerekend.         In tegenstelling tot vroeger wordt het woord ‘bouwkunst’ nu voornamelijk nog gebruikt voor de esthetische kant van het bouwen, terwijl ‘bouwkunde’ met name voor de technische kant wordt gebruikt. Architectuurfotografie is het fotograferen van bouwwerken en daar gaan wij ons mee bezig houden.  Zowel de esthetische als de technische kant van bouwwerken kunnen door ons worden belicht. Wij houden ons deze keer niet bezig met het fotograferen van Landschapsarchitectuur.

Architectuur fotografie.jpg

Wanneer en waar

Datum: Zaterdag 24 november

Tijd: 8:45 uur bij het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte

Locatie: Binnenstad Zwolle. Parkeren in de Parkeergarage Noordereiland, Assiesstraat, 8011 XT Zwolle. We beginnen met koffie (of iets anders bij het chauffeurscafé-restaurant ‘De Mol’ in Wijthmen (p/a/Heinoseweg 32 te Zwolle)

Achtergrondinfo

Probeer ook foto’s te maken van bouwwerken die ’s avonds interessant zijn om te fotograferen, omdat de doe-avond van dinsdagavond 5 maart 2019 bestaat uit avondfotografie van architectuur in Zwolle. Bekijk de bouwwerken dus overdag alvast goed om te zien welke hoeken en gezichten er ’s avonds mogelijk zijn. Fotograferen van eerder bij daglicht gefotografeerde bouwwerken voegt bij vergelijking daarmee iets extra’s toe aan die bouwwerken en maakt hen completer. Vermijd clichébeelden, loop rond het onderwerp indien mogelijk en zie uit naar een uniek gezicht.

Met de zoekopdracht ‘Architectuur fotograferen’ op internet vind je de nodige tips en ideeën:

www.digitalefotografischetips.nl

www.derooyfotografie.nl/tips-architectuurfotografie

www.roosenimages.nl/nacht-en-architectuurfotografie

www.vinkacademy.nl/fotografietips/17 tips-voor-avondfotografie-en-nachtfotografie-in-de-stad

Earlier Event: November 20
Clubavond: Demonstratie