Back to All Events

Studio fotografie

• Foto & Zo 23A Marktstraat Raalte, Overijssel, 8102 CH Nederland (map)

Studio fotografie

Fotostudio.jpg

Model fotografie

Twee locaties

Clubavond, doe-avond: studiofotografie, modellen laten poseren en lichttechniek. In 2 studio's in Raalte, en mogelijk nog een 3e locatie in het centrum.

Fotostudio-2.jpg

Deze clubavond gaan we bezig met portretfotografie in een fotostudio. Daarvoor hebben we zowel de studio van Foto & Zo, als die van John Ruiter beschikbaar. En we zijn hiervoor 7 modellen aan het regelen.

iris te Wierik

Fotostudio’s zijn ruimtes zonder ramen waar geen natuurlijk licht naar binnen komt. Dit is om de verlichting en belichting volledig naar de hand van de fotograaf te zetten.

Fotostudio-1.jpg

Naast dat dit leuke plaatjes van de modellen oplevert is het voornaamste doel iets meer over verlichting en belichting te leren. Door positionering van de flitslampen, reflectors etc. bepaal je wat er van het model en/of de achtergrond verlicht wordt. Je gaat leren waarom je soms van achter wilt belichten, wat afstand van lichtbron tot model doet, etc.

iris te Wierik

Locatie: Fotostudio van Foto & Zo, Marktstraat 23a, Raalte (max 14 plekken)

Fotostudio van John Ruiter, Weidelaan 124, Raalte (max 8 plekken)

Synthia Renkema