Back to All Events

Studio fotografie

• John Ruiter 124 Weidelaan Raalte, Overste, 8103 ET Netherlands (map)

Studio fotografie

Fotostudio.jpg

Model fotografie

Twee locaties

Clubavond, doe-avond: studiofotografie, modellen laten poseren en lichttechniek. In 2 studio's in Raalte, en mogelijk nog een 3e locatie in het centrum.

Fotostudio-2.jpg

Deze clubavond gaan we bezig met portretfotografie in een fotostudio. Daarvoor hebben we zowel de studio van Foto & Zo, als die van John Ruiter beschikbaar. En we zijn hiervoor 7 modellen aan het regelen.

iris te Wierik

Fotostudio’s zijn ruimtes zonder ramen waar geen natuurlijk licht naar binnen komt. Dit is om de verlichting en belichting volledig naar de hand van de fotograaf te zetten.

Fotostudio-1.jpg

Naast dat dit leuke plaatjes van de modellen oplevert is het voornaamste doel iets meer over verlichting en belichting te leren. Door positionering van de flitslampen, reflectors etc. bepaal je wat er van het model en/of de achtergrond verlicht wordt. Je gaat leren waarom je soms van achter wilt belichten, wat afstand van lichtbron tot model doet, etc.

iris te Wierik

Locatie: Fotostudio van Foto & Zo, Marktstraat 23a, Raalte (max 14 plekken)

Fotostudio van John Ruiter, Weidelaan 124, Raalte (max 8 plekken)

Cynthia Renkema

Wat moet je meenemen?

Camera, volle batterij en geheugenkaart met ruimte voor vele foto’s.

Lens: standaard zoomrange.

Neem geen statief mee. (Onnodig vanwege flitsen, en we hebben er gewoon geen ruimte voor.)

Optioneel: externe flitser, lees hierover op de 2e pagina bij “geschiktheid camera”.

Verplichting leden

Marissa Renkema

1. Respecteer de rechten en privacy van de modellen. Portretrecht is van toepassing.

2. Iedere fotograaf die deelneemt is verplicht per model 3 tot 8 van z’n beste foto’s te zenden via www.wetranfser.com naar Antonie Wiggers antonie@wiggersraalte.nl. Foto’s in JPG, resolutie 2000 pixels langste zijde. (Antonie regelt dat de modellen en de Fotoclub Salland deze foto’s ontvangen.)

3. Je bent bereid de foto’s in een hogere resolutie te leveren, als de modellen daarom vragen.

4. Beschikbaar gestelde foto’s mogen zonder auteursrecht-beperking gebruikt worden door de modellen en door de Fotoclub Salland op de website en de sociale media.