Back to All Events

Clubavond

• Fotoclub Salland 63A Zwolsestraat Raalte, Overijssel, 8101 AB Netherlands (map)
Fotoclub-Salland-logo- (1 of 1).jpg

Minimalistische fotografie

Informatieve avond over:

1. Jaarthema Minimalistische fotografie

Antonie (3).JPG

Minimalistische Fotografie

Minimal art bediende zich van simpele, eventueel gevonden materialen. Belangrijk was om met zo eenvoudig mogelijke middelen een relatie aan te gaan met de omgeving. De spanning, die zou ontstaan door het creëren van een tegenstelling met de omgeving, was daarbij van belang.

Zo componeerde Carl Andre in 1968 een kunstwerk door naar een bouwterrein te wandelen en daar een aantal oude elektriciteitssnoeren mee te nemen om die vervolgens op de vloer van de expositiezaal van het Gemeentemuseumvan Den Haag neer te leggen.

De stroming werd wereldwijd nagevolgd. In Italië ontstond snel daarna een stroming die men de arte povera noemde.

Earlier Event: October 27
Herfst Fotografie