Spotlight op:

spotlight-005.jpg

Antonie Wiggers

it keer zetten wij Antonie Wiggers in het spotlicht. Antonie is een erg actief lid binnen onze vereniging: lid van de programmacommissie, een groep mensen die iedere keer weer een leuk programma in elkaar zet. En hij spijkert met veel plezier nieuwe leden bij. Bovendien is Antonie het meest technische lid van onze fotoclub. Alle reden dus om hem in het zonnetje te zetten.

Antonie fotografeert alweer 30 jaar.

Eerst analoog en vanaf 2003 digitaal. ‘Ik wil het fotografieproces helemaal begrijpen. Dat er technische kennis aan te pas komt, is voor mij eerder een uitdaging dan een hindernis’ aldus Antonie. Daar weten wij als club alles van: voor technische uitleg en hulp bij problemen kunnen we altijd bij hem terecht.

Antonie is lid geworden van Fotoclub Salland om zijn fotografie te verbeteren en omdat het leuk is samen aan een hobby te werken. ‘En voor de gezelligheid en de leuke activiteiten in clubverband’ voegt hij er aan toe.

Zijn eerste camera was een Minolta X-300 met Tokina lenzen en die heeft hij nog steeds: uit nostalgie.

Het plan was aanvankelijk om vliegtuigen te spotten.  Maar dat heeft hij maar beperkt gedaan. Daarna ging Antonie allerlei daagse dingen fotograferen. Zijn favoriete fotografie stijlen zijn straat- en portretfotografie. En met straatfotografie bedoelt hij de straat op gaan en de tijdsgeest vastleggen.

Antonie is technisch zeer goed geinformeerd.

Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-9.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-10.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-14.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-16.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-18.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-23.jpg
Antonie spotlicht op website by Fotoclub_Salland-5.jpg

Antonie heeft veel lenzen, een aantal voor weinig aangeschaft op de rommelmarkt of Marktplaats.

ijn meest favoriete lenzen zijn toch wel de Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Het werkpaard waarmee hij helemaal los kan. En zijn Helios 44-2 lens. Bijna alle foto’s in het album zijn met een van beide lenzen gemaakt.

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
— Ansel Adams

Ook de vraag voor welke fotografieopdracht we hem ’s nachts wakker mogen hoeft hij niet na te denken.

Naar een Urbexlocatie met model voor een mooie shoot. Hoewel: die shoot doe ik het liefst overdag bij natuurlijk licht’.

Hoe ziet DE FOTO er uit die jij nog ooit hoopt te maken?

‘Zonder twijfel een foto van een straalvliegtuig dat met een katapult wordt gelanceerd vanaf een vliegdekschip. Zoals de foto hiernaast’ , is daarop het stellige antwoord van Antonie.

‘Maar de kans dat ik een foto vanuit de ruimte kan maken is even groot als die van een katapult-lancering op een vliegkampschip. Er lag ooit eens een Engels vliegkampschip in de Amsterdamse haven, de HMS Invincible, die toen net uit de Falkland oorlog was teruggekomen. We hebben ons met 5 studenten HTS vliegtuigbouwkunde gemeld om een kijkje op het schip te mogen nemen, maar we werden meteen weggestuurd.’