Spotlight op:

spotlight-005.jpg

(Links) Lucie Booijink en (Rechts) Diny Heidenrijk

Diny Heidenrijk

Dit keer zetten wij het spotlicht op onze voorzitter Diny Heidenrijk. Zij zet zich voor 100% in voor onze fotoclub en steekt er veel vrije tijd in. Alle reden om Diny eens in het zonnetje te zetten 😊.

En wat is er nu zo leuk aan om voorzitter van FC Salland te zijn?

‘Ik vind het leuk en interessant om met een groep mensen bezig te zijn. Ook houd ik wel van organiseren, leiding geven en proberen nieuwe wegen in te slaan met een groep.’

Diny, hoe lang fotografeer je al?

‘Al heeeeel lang. Mijn vader was veel bezig met fotograferen. Hij had bovendien een grote liefde voor de natuur en beide zaken heeft hij doorgegeven aan mij. Hij leerde mij kijken en observeren in de natuur, van hem leerde ik namen van bloemen, dieren en oog krijgen voor landschappen en details in die natuur, voornamelijk in eigen omgeving, in Salland.

Architectuur

architectuur 5L5A5684kopie.jpg
architectuur 5L5A6021kopie.jpg
architectuur 5L5A0345kopie.jpg
architectuur 5L5A8357kopie.jpg
architectuur 5L5A9706kopie.jpg
dieren 20140614-IMG_8524kopie.jpg
dieren IMG_5992-11kopie.jpg

Als je al zoveel en lang fotografeert, waarom word je dan nog lid van Fotoclub Salland?

‘Ik fotografeerde erg op gevoel en meestal op de veilige automatische stand. Toen ik overging naar een digitale camera maakte ik veel meer foto’s en wilde ik de technische kant van fotograferen leren kennen. Ik wilde betere en creatievere foto’s maken.

Ik heb veel geleerd van andere leden. En heb wat fotomaatjes binnen de club gekregen. Met hen ga ik geregeld buiten de club om op pad, zoals naar vogel observatiehutten en stedenfotografie.
De fotoclub organiseert o.a. presentaties,  workshops en uitstapjes.
Dat ‘dwingt’ je soms om uit je comfortzone te stappen, heel leerzaam. Het helpt je ook bij het ontdekken welke tak van fotografie jouw voorkeur heeft. En het is heel gezellig om samen met dezelfde hobby bezig te zijn!’.

“A photograph is a secret about a secret. The more it tells you the less you know.”
— – Diane Arbus –

Wat is de mooiste plek waar je ooit gefotografeerd hebt?

‘Oei, dat is moeilijk kiezen tussen : IJsland, Afrika en Indonesië’

Zuid Afrika

Voor welke fotografieopdracht mogen wij je ’s nachts wakker maken?
‘De vraag en opdracht: “Ga je mee naar IJsland voor het noorderlicht”?’

Hoe ziet DE FOTO er uit die jij nog ooit hoopt te maken?                      ‘Als ik dat zou weten had ik hem al gemaakt. Het blijft dus altijd spannend en interessant om weer op pad te gaan met je camera!!! Dat is de drijfveer van een fotograaf: het kan altijd beter, de mooiste foto moet je nog maken!’