Spotlight op:

spotlight-005.jpg
spotlight-005.jpg
spotlight-005.jpg
spotlight-005.jpg

 

 (Links) Jamie Rietman en (Rechts) Hans van Cranenburgh

Hans  van Cranenburgh


Een lid dat al 55 jaar fotografeert! Al vanaf zijn 13e jaar. Eerst met camera van zijn vader. Tot deze regelmatig misgreep: en Hans voor zijn 14e verjaardag een eigen camera kreeg: een groot bezit! Toen daar de oude doka-uitrusting van een oom aan werd toegevoegd kwam Hans volledig in de ban van de magie van fotografie. 


Enerzijds door de techniek van fotografie: alles wat zich afspeelt in de camera bij de opname en daarna bij de ontwikkeling/bewerking van de beelden. 

Daarnaast het ontdekkende/creatieve aspect: dit geeft hem de meeste voldoening: steeds weer op zoek naar nieuwe onderwerpen en invalshoeken


Hans fotografeert graag de natuur. Daarnaast is hij met veel plezier en voldoening zo´n tien jaar lang freelance wielerfotograaf geweest. Hierover kan hij prachtige anekdotes vertellen.
De laatste tijd heeft hij zich toegelegd op interieur- en architectuurfotografie. 


Architectuur

Spotlicht op .... (7).jpg
Spotlicht op .... (9).jpg
Spotlicht op .... (10).jpg

In zijn cameratas zit een NIKON D7000 spiegelreflexcamera met daarbij een viertal objectieven: een Nikon 50 mm, Nikon 105 mm, een Tokina 12-24 mm en een Samyang 8 mm.
Daarbij zit zijn groothoeklens (12-24) bij zo'n 90 % van zijn opnamen op de camera. 


‘Het leuke van de fotoclub is in de eerste plaats de gedeelde passie voor de fotografie maar daarnaast ook gezelligheid, vriendschap, elkaar scherp houden en het leren van en met elkaar. 

— Hans van Cranenburgh

Hans  is rond 1975 lid geworden van Fotoclub Salland:  en op een onderbreking van een aantal jaren na, is hij dat tot op de dag van vandaag nog steeds.Door de opdrachten die je er krijgt ga je over de grenzen van je eigen interessegebieden kijken’
— Hans van CranenburghOp deze manier heeft hij al heel wat verschillende aspecten van de fotografie ontdekt. 

Hans hoopt deze prachtige hobby nog tot in lengte van jaren te kunnen beoefenen.