Spotlight op Suzanne Schiller


Suzanne Schiller 2018

Camera Diafragma Sluitertijd Focus lengte ISO Flits

 

“The most important thing for us is to always be learning, push the boundaries, and to find something new and different with each shoot.”
— -Daniel and Lindsay Stark –

Dit keer zetten wij ons jongste lid in het spotlicht. Omdat ze nog niet zo lang lid van onze vereniging is weten wij eigenlijk nog niet veel van haar. Alle reden om haar het hemd van het lijf te vragen. 

Hoe is je liefde voor fotografie ontstaan en wat fotografeer je het liefst?
Mijn liefde voor fotografie begon toen ik in 2012 voor stage naar IJsland ging. Om dit mooie land goed vast te leggen kocht in een Canon 1100D. Daarna ben ik niet meer gestopt met fotograferen.
Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het vastleggen van momenten. Dat kan van alles zijn: een bloem op een mooie lentedag of een bijzondere vissoort bij mij op het werk. Het geeft een kick om een mooie foto te maken. 

Hoe ben je bij de fotoclub terecht gekomen?
Tijdens Stöppelhaene 2017 was er een expositie in de Kruisverheffing in Raalte. Hier zag ik o.a. werk hangen van Diny Heidenrijk. Ze komt regelmatig langs bij mij in de (dieren)winkel en ik sprak haar daar aan. We raakten aan de praat over fotografie en ze vroeg of de fotoclub mij ook wat leek. Zo ben ik bij de fotoclub gekomen. 

Vind je het niet vervelend dat er zo’n groot leeftijdsverschil is tussen het jongste en het oudste lid?
Dat vind ik juist leuk! Het geeft mij toch een andere kijk op fotografie. Veel leden fotograferen al tientallen jaren en hebben veel ervaring. Van hen kan ik veel leren.

Hoe krijgen wij meer jonge mensen enthousiast voor onze fotoclub? 
Door thema’s te kiezen die ook jongeren aanspreken. Zoals bijvoorbeeld fotograferen op festivals. 

Canon EOS 80D.jpg

Wat zit er in jouw fototas?
Mijn camera is de Canon 80D. En verder heb ik aan lenzen de Canon 100mm 2.8F macro, Sigma 24-105mm 4F, Canon 50mm 1.8F. 

Voor welke foto-opdracht mogen wij jouw wakker maken?
Daar hoef ik niet over na te denken: voor een reis naar IJsland! Ik hoop ooit een foto te maken van vuurregenbogen. Dit natuurverschijnsel is vrij zeldzaam maar het lijkt mij gaaf om dit vast te leggen.

Spotlicht Suzanne Schiller (7).JPG

Spotlight op Suzanne Schiller

Spotlicht Suzanne Schiller (2).JPG
Spotlicht Suzanne Schiller (3).JPG
Spotlicht Suzanne Schiller (4).JPG
Spotlicht Suzanne Schiller (15).JPG
Spotlicht Suzanne Schiller (17).JPG
Spotlicht Suzanne Schiller (16).JPG