De Fotograaf

Paul Albers

Paul-Albers- (1 of 1).jpg

Paul Albers

Als jongetje is mijn interesse voor fotografie al snel ontstaan. Mijn vader was ook een fotografie liefhebber hij was met regelmaat, in de weekends, bezig in zijn zelfgemaakte doka. Foto's maakte hij met zijn Vöigtlander camera.

Voightlander

Nieuwsgierig las je de boeken over fotografie van Adriaan en Dick Boer. Mijn vader had deze boeken in de boekenkast staan. Voorzichtig keek je, met de camera van je vader in de handen, hoe het zou moeten werken met scherptediepte, sluitertijd en diafragma.

Mijn fotografie apparatuur

Nikon Coolpix s9900 Paul Albers.jpg

Lenzen

1. vast objectief

Nikon-coolpix-s9900-006.jpg

Mijn eerste camera

Olympus OM-10

Mijn eerste camera werd een Kodak instant camera. Je kon er niets aan instellen. Een druk op de knop en de foto was gemaakt. Je moest zuinig zijn met hoeveel foto's je maakte en heel goed kijken of dit nu echt de foto moest worden. Fotograferen was duur, met rolletjes van 12- 24 en 36 opnamen. Daarna heb ik mijn eerste spiegel reflex camera, met verwisselbare lenzen, gekocht. Een Olympus OM-10. Een zoomlens (70-200mm)  van Sigma en een convertor van Tamron om de vergrotingsfactor te verhogen.

De eerste passie werd dia's maken. Een dubbele projector aangeschaft zodat je met overvloeiers beelden kon presenteren. Je kon een presentatie vol automatisch maken door achtergrond muziek en ingesproken tekst op een cassettebandje te zetten en de pulsen voor het wisselen van de dia kon je daar ook opzetten.  Bij een presentatie was het op de play knop drukken en meegenieten van de mooie beelden.

Het digitale tijdperk

Sony Cybershot DSC-F707

Het digitale tijdperk zorgde voor grote veranderingen. Het was gebeurd met analoog foto's maken en in een ontwikkel centrale de foto’s laten ontwikkelen. Voor mij deed de Sony Cybershot DSC-F707 zijn intrede. Een mooie camera met een display en een oculair. Je kon foto's maken zonder dat de mensen doorhadden dat je ze stond te fotograferen. Toch moest je nog steeds goed nadenken over hoeveel foto's te maken voordat de geheugen chip vol zat. Uiteindelijk had ik twee geheugen chips met ieders een capaciteit van 55 foto's.  De resolutie was voor die tijd prima: 3 miljoen pixels.

Ik heb veel foto's gemaakt met deze camera en uiteindelijk de camera versleten. Er ontstonden problemen met de geheugenchip waardoor je, terwijl je op pad was, geen foto's meer kon maken. Het werd tijd voor de volgende camera.

Nikon Coolpix S9900

De aanschaf van een dure, digitale spiegel reflex, camera viel buiten het budget en dus keek ik naar camera's met veel mogelijkheden en in een betaalbaar segment. Na veel wikken en wegen werd de keus gemaakt: de Nikon Coolpix S9900. Dit was de beste koop van het jaar 2015.

Maak je met deze camera al je foto’s?
Ja het is de enige camera die ik heb.
— Paul Albers

Met een opslag capaciteit van maar liefst 18000 opnamen met een resolutie van 16 miljoen pixels voldoet de camera uitstekend. Ik denk dat dit segment van camera's prima geschikt is om als lid van een fotoclub goed mee te kunnen doen.  Je hoeft geen dure apparatuur te hebben om plezier te kunnen beleven aan deze mooie hobby.

Zelf Printen

Canon printer Pixma Pro-100.jpg

Een mooie foto wordt pas echt mooi nadat deze geprint is op goed foto papier. Tegenwoordig zijn er niet veel fotografen meer die zelf voor de afdrukken zorgen. Ik beleef plezier aan het zelf afdrukken. Hiervoor heb ik een Pixma Pro-100 van Canon gekocht. Met deze printer kun je maximaal op een A3+ formaat afdrukken.

— Paul Albers

Geniet van de foto's die ik gemaakt heb samen met de andere leden van deze gezellige, actieve club. En mocht je meer werk van mij willen bekijken? Kijk dan op mijn website : www.paul-albers.eu of klik op onderstaande knop.

Wil je de foto’s een voor een bekijken? klik dan op onderstaande foto.